07. 03. 2020.

Iz štame izašla monografija "Kruševo/GORA"


Svjetlost dana ugledala je monografija“KRUŠEVO/GORA”. Poduhvat izdavačke kuće “Utilis” iz Prizrena, koautorski je rad Sadika i Admira Idrizi Aljabak, koji je tehnički uredio i dizajnirao Amir Jakupi a štampao “Grafoprint” iz Prištine.


Danas je završeno štampanje monografije „Kruševo/Gora“. Knjiga je obimna, ima više od pet stotina stranica; štampana je na kvalitetnom papiru u koloru, tvrdom povezu sa omotnicom.

Ovom prilikom zahvaljujemo se donatorima (sponzorima), kao i svima koji su na bilo koji način pomogli štampanje knjige, koja će kao hedija (poklon, dar) biti podijeljena svakoj porodici u selu, te bibliotekama, institucijama i pojedincima.

Zahvalnost dugujemo i svim informatorima (kazivačima), recenzentu Dr. Sejfidinu Haruniju, kao i tehničkom uredniku Amiru Jakupiju.

Sadik Idrizi Aljabak
Admir Idrizi Aljabak

 .
.
Monografiju odlikuje to što je pisana odmereno, nepristrasno i bez nacionalnih ili političkih kategorizacija, što je čini prihvatljivom za sve čitaoce, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost. Pored toga, izvanredno je dobro dokumentirana prilozima i originalnim fotografijama i nosi karakteristike pionirskog rada kakvih do sada u Gori nije bilo. 


Dr. Sejfidin Haruni

.
Impressum:
Izdavač: Utilis - Prizren
Recenzent: Dr. Sejfidin Haruni
Tehnički urednik: Amir Jakupi
Štampa: Grafoprint – Priština
Tiraž: 500 primjeraka

Nema komentara:

Objavi komentar